top of page

Ervaringen

Sara, Tilburg

Met drukte in het hoofd, stress in het lijf en ingehouden tranen vertrok ik naar Cunit. Mezelf de afgelopen jaren kwijtgeraakt, terechtgekomen in een burn-out. Het vertrouwen in mijn lijf, mijn eigen kracht, verloren. Daar in Cunit, bij Bas en Pavitra, twee prachtige mensen, kreeg ik de kans om mezelf weer te ontmoeten. Om uit mijn hoofd te gaan en contact te maken met mijn lijf. Met mijn hart. Met mezelf. 

 

Daar, bovenop die berg. 
Daar, met bokshandschoenen aan. 
Daar, met pijl en boog in de hand.
Daar, in alle rust en ruimte. 
Daar, in de hangmat. 

Daar, in meditatie.
Daar, in de warme zon. 
Daar, bij lieve onbekenden, zo vertrouwd.
Daar, in stilte en in goede gesprekken.
Daar, genietend van heerlijke maaltijden.
Daar, luisterend naar het roepen van de uil.
Daar, kijkend naar een knabbelende eekhoorn.  
Daar, wandelend over het strand.
Daar, met de voeten in het zand.
Daar, turend over de zee.
Daar, in veilige handen.
Daar, ver weg van alles.

 

Daar... voelde ik me ontspannen, vrij en in mijn kracht.
Daar... ontdekte ik waartoe ik in staat ben.
Daar... leerde ik loslaten.
Daar... kon ik weer shinen.
Daar... vond ik mezelf terug. 

 

Daar... neem ik mee naar huis. 

 

DANK,

Sara

Erik, Malden

Kadootje

“Het duurde even voor ik echt ‘mocht’ van mezelf. Wat ging ik eigenlijk doen? Voor het eerst sinds jaren ging ik weg voor een solo trip. Ik sleepte een licht schuldgevoel mee. Het was druk op het werk en de onafgemaakte thesis schreeuwde om aandacht. Waarom dan toch die schaarse vrije dagen besteden aan een vierdaagse met vijf volslagen onbekenden waarvan ik niet wist wat het me ging brengen?

Het antwoord openbaart zich op dag twee. 

 

Dan zie ik hoe de zware fysieke inspanning van het rotsklimmen mensen tot het randje van hun kunnen en hun veerkracht brengt. Wat er dan met je gebeurt en wat je kunt doen om mentaal weer tot jezelf te komen. Voor mij persoonlijk geldt het minder -ik heb al wat klimervaring- maar het klimmen en de concentratie die er voor nodig is, haalt me totaal uit m’n hoofd. Nu voel ik pas de ruimte en de gretigheid om meer over mezelf te weten. 

 

Het verblijf bij Bashar en Pavitra in Cunit voelt als een oase van rust, schoonheid en warmte. De aandacht, de gesprekken, samen eten en drinken, de sfeer, het zwembad, het uitzicht, de emotie, de prachtige kastanjehouten 19e-eeuwse graanschuur ‘Horreo’. Er is een programma maar geen dwingend tijdschema. We worden liefdevol gespiegeld maar niet gespaard. We hebben allemaal onze persoonlijke hobbels. Onze belemmerende gedachten en ervaringen. Het is dan een geruststellende boodschap dat je niet je gedachte ‘bent’. Dat gedachten en ervaringen komen en gaan. Je bent er blijkbaar zo aan gewend dat wie je bent, hetzelfde is als de optelsom en het patroon van al die gedachten en ervaringen. Het zaadje is geplant om daar afstand van te nemen.

 

Mediteren had ik wel eens geprobeerd. Met een niets-voor-mij had ik dat boek al gesloten. Maar na twee afmattende uren kickbokstraining, glijd ik met een leeg hoofd en verrassend gemak in een prettige stilte. Een uur lang. Maar het gaat verder. Gaandeweg de dagen word ik gespiegeld op het harde oordeel dat ik blijkbaar steeds over mezelf heb. Weinig dat ik doe is goed genoeg. De lat die ik voor mezelf leg, ligt onhaalbaar hoog. Op de een-na-laatste dag krijg ik de opdracht om mezelf terug te trekken in de Horreo om me te bezinnen op deze vraag. ‘You’re bigger than your pain’, fluistert Bashar me van tevoren nog in. ‘Omarm het en ga verder’. De zinnen galmen na in m’n hoofd. Weer een uur in stilte. Ik weet het even niet meer. Verdriet slaat toe. Daarna komt de berusting. 

 

Gek. Je bent zo gewend dat ‘ontwikkeling’ gaat over kennis of kunde. Over intellectuele dingen. Terwijl de ontwikkeling van jezelf als mens, van je mentale veerkracht, veel dichter bij de kern van je bestaan komt. En als gedachten en ervaringen inderdaad alleen maar ‘voorbij komen’, kun je dus nieuwe keuzes maken. Natuurlijk besef ik heus dat gewoontes of patronen op de loer liggen -en soms zelfs prettig zijn- maar voor nu voel ik me steviger. Ik ervaar meer rust en ruimte. Meer mildheid. Voor anderen en voor mezelf. Deze vierdaagse ‘rootcamp’ was één groot kado!”

René, Cuijk

In een woord MOOI!


Wat een pure, intense en waardevolle ervaring is dit voor mij geweest.

Soms moet je “gewoon” doen en dat kan bij Bas en Pav in Cunit.

Een oprechte aanrader, als je echt “ik” wil ontdekken in alle opzichten.

Gert-Jan, Nijverdal

Ik was op zoek naar iets wat aansloot bij mijn zoektocht naar mijzelf en kwam op jullie site terecht en las daar over jullie Rootcamp. Inmiddels ben ik weer thuis van de Rootcamp en kijk ik terug op een bijzondere week, een week waar veel met mij is gebeurd.

Bij aankomst denk je dat je in het paradijs bent aangekomen zo mooi en zo bijzonder dat je ogen tekort komt om alles in je op te nemen.

 

Het programma wat jullie aanbieden is zo effectief en zo bijzonder dat het over alle kanten voldeed aan mijn wensen. Jullie zijn twee hartverwarmende mensen met een goed oog voor detail.

 

Door het programma kom je fysiek en mentaal in een staat van zijn waarbij het hoofd ondersteunend wordt en niet meer leidend.

 

Door het klimmen ervaar je de angst die je met de juiste aanpak onder controle kunt krijgen, met het kickboxen wordt je fysiek en mentaal uitgeput waarbij je ook weer volledig in je body komt.

 

De meest bijzondere en effectieve methode was Mapou (of zoiets) geweldig om telkens signalen van je hoofd te negeren en te zien hoe het lichaam zichzelf hersteld van alle energie blokkades.

 

Ik ben ook onder de indruk van de liefde, rust en persoonlijke kwaliteit die jullie hebben om mensen te helpen bij de zoektocht naar binnen.

 

Ik heb veel personal development cursussen doorlopen maar deze staat echt op 1 in mijn top 3.

 

Lieve Bas en Pavitra ik wil jullie bedanken voor de geweldige week die ik samen met mijn mattie Sandra bij jullie in Barcelona heb gehad.

 

Ik kom zeker bij jullie terug misschien al snel en anders volgend jaar met de Defender.

 

De zin die bij mij en zeker ook bij jullie past is ONE LIFE LIVE IT

Geertje, Amsterdam

 

WAT EEN ERVARING!

Mooie plek met uitzicht op zee, 's avonds bij het vuurtje, zelfs buiten gegeten in november!

Het programma biedt een perfect op elkaar afgestemde combinatie van lichamelijke inspanning, oefeningen, concentratie, praten, je thema ontdekken en stil zijn met elkaar.

De twee begeleiders Pavitra en Bash zijn geweldige schatten, zo rustig maar toch steeds aanwezig om je vraag te beantwoorden of je wijze woorden toe te spreken.

Heel ontspannen sfeer, mooie kamers en heerlijk eten.

Een tijd om nooit te vergeten.

 

Er is bij mij een 'zaadje' geplant van de overtuiging dat je rust in jezelf kan vinden. Ik geef dat nu in mijn dagelijks leven zo veel mogelijk aandacht, waardoor ik steeds wat meer ruimte in mezelf ervaar.

André, Leidschendam

Echt een onwijze mooie reis voor mezelf mogen maken waar ik vandaag de dag nog steeds de vruchten van pluk en vooral van GENIET.

Karin, Lekkerkerk

 

AANDACHT

Een paar dagen aandacht voor mezelf, geeft een goed gevoel (op) onbekend terrein en met een onbekende groep, best een spannend gevoel.

 

Bash en Pavitra doen alles met aandacht; de hartelijke ontvangst, het verzorgen van de inwendige mens (lekker gegeten en in de avond een wijntje) aandacht voor de groep en het individu en natuurlijk het programma dat met aandacht in elkaar is gezet.

 

Hierdoor voel je je erg op je gemak en fijn in de groep, iedereen komt immers met een soort zelfde insteek, aandacht voor jezelf.

Ik heb genoten, ik heb gehuild, ik heb gelachen (soms ook van het huilen), ik ben mezelf tegengekomen, ik heb mezelf weer ontmoet, ik ben.

 

Ik heb de dagen als erg mooi, bijzonder en liefdevol ervaren. 

 

Na terugkomst heb ik er dagelijks profijt van (zit beter in mijn vel) en als gevolg daarvan ook mijn man en pubers, voelt heel goed. Daarbij denk ik vaak aan de mooie woorden ´de roos is sterker dan de rots´ voelt heel fijn (in mijn hele zijn).

 

Roos, Noord-Brabant

Boven alle verwachtingen!

Hele lieve mensen, Bash, Pavitra, Laurent en de gids Adrie die je dingen laten doen waarvan je niet wist dat je dat zou kunnen doen!  Zoveel geleerd, vooral over mijzelf. Zoveel overwonnen. Zoveel ervaringen rijker! Dank!

 

Dan heb ik het nog niet eens over de prachtige omgeving, het huis dat van alle gemakken is voorzien! Het heerlijke eten! De rust! ‘S avonds gezellig bij het vuur, alles klopte! Alles was perfect! Meer dan waard!!

 

Dank voor alles! 

Kim, Utrecht

Voor mij was dit een unieke fantastische ervaring die ik van mijn leven niet meer zal vergeten! 

Anita, Oosterhout

Na een aanvankelijke aarzeling bij de start, kan ik alleen maar blij en dankbaar terugkijken op een fantastische Rootcamp.

 

Je voelt en ziet de liefde en enthousiasme van jullie in alles door;

In het warme onthaal bij aankomst,

In de prachtige en met zorg ingerichte ruimtes,

De heerlijke en zeer goed verzorgde maaltijden,

In het zorgvuldig opgezette programma, 

Jullie rust en begeleiding tijdens de activiteiten,

In jullie ondersteunende woorden en gedachten.

 

Bij thuiskomst herken ik veel in mijn patronen, er is zoveel duidelijk geworden tijdens de activiteiten. Ik voel me krachtiger en sterker, en ook veel minder gejaagd. 

Maryse, Doorn

Woorden schieten me eigenlijk te kort..

Wat een ontzettend bijzondere reis heb ik bij jullie mogen maken. Het heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. 

 

Dik, dik compliment naar hoe jullie het programma (wat qua inhoud en opbouw zo ontzettend goed in elkaar zit) met zoveel oprechte ziel en zaligheid overbrengen. Jullie persoonlijke betrokkenheid bij een ieder is zo prettig, toch nergens dwingend, waardoor het een uitnodiging is om diep te gaan. Zowel fysiek als mentaal.

 

Ik neem dit alles mee vanaf hier, de reis gaat verder…veel verder! Ik zal de rootcamp, alle meiden maar ook zeker jullie nooit vergeten! 

 

DANK JULLIE WEL, lieve mensen!

Ps: en door…!!! :-) 

Jessica, Madrid, Spanje

Woorden zouden altijd ontoereikend zijn om deze dagen te beschrijven. Een beschrijving zou de ervaring altijd te kort doen.  Als de kracht in de stilte ligt, dan enkel dit:

    

het was enorm fijn om bij jullie te zijn en daar
   weer bij mijzelf thuis te komen !

Dank jullie wel voor het aanbieden van 4 prachtige, intense dagen die zeer helend werken. We hebben gelachen, gehuild, hard gewerkt, heerlijk gerelaxt, lekker gegeten en dat alles in een fijne groep op een geweldige plek, bij jullie. Jullie coaching is stevig, maar vooral warm en veilig. Ik kijk nu al uit naar Mahimne 2.0!

Dominique, Leiden

Na een stevige burn-out en weer deels aan het werk bleef het aan mij knagen waarom ik eigenlijk het werk doe wat ik doe. Waar word ik nou echt gelukkig van? De Rootcamp heeft mij mooie inzichten gegeven. Ik luister nu beter naar mijn eigen kompas en durf daarop te vertrouwen.

 

Eigenlijk is de Rootcamp niet in woorden uit te drukken, wat een FANTASTISCHE ervaring! Het voelde als thuiskomen, het voelde als familie. In zo’n korte tijd tot je eigen kern komen in een volledig vertrouwde omgeving, is echt MAGISCH. Echt alles, maar dan ook alles klopte; ‘het resort’, de begeleiding, de groep. Het eten was fantastisch, nooit geweten dat vegetarisch eten zo lekker kon zijn, dankzij de kookkunsten van de kokkin Tania (en ook nog nooit zoveel gegeten😉).

 

Door de verschillende acitiviteiten leerde ik mijzelf echt goed kennen en leerde ik van de ervaringen van anderen in de groep. Je wordt uitgedaagd om net die stap extra te zetten (die je eigenlijk nooit durft te zetten). Een speciaal dankwoord aan Bashar en Pavitra. Wat wisten jullie goed bij eenieder binnen te dringen tot de kern, zonder te pushen.

 

De woorden die bij mij resoneren zijn geduld en rust, maar dat omschrijft niet de openheid, kracht en liefde die jullie ook écht aan elk persoon hebben gegeven. Dank voor deze waanzinnig mooie ervaring!

 

En hopelijk volgt er ooit een opfrisweekend als Rootcamp 2.0 met deze mooi groep, daar kijk ik nu al naar uit!

Johan, Lippenhuizen

Het was super!​

Roland, Nijmegen

Pasgeleden een van de mooiste ervaringen uit mijn leven opgedaan.

 

Laatste jaren veel teveel van mijzelf gevergd, deze kans kwam op mijn pad en met lichte tegenzin (toch spannend) gegaan.

Wat waren het mooie maar ook intensieve dagen, met de ene uitdaging na de andere. Fysiek en mentaal ga je deels over jouw grenzen heen. Dat is niet erg en voelt veilig, dat is bijzonder om letterlijk te ervaren. Dat gevoel was al veel te lang geleden, wat heb ik mijzelf toch tekort gedaan.

 

Deze dagen zijn uitstekend op elkaar afgestemd, uitdagend en flexibel waar het nodig was om er nog meer uit te halen. De omgeving en de plek zijn werkelijk prachtig en dat maakte voor mij uiteindelijk het extra verschil.

 

Waar dan ook in Nederland had ik dit nooit bereikt (heb al veel trainingen etc. gedaan), je moet echt weg en jezelf herontdekken op deze plek. Dat gebeurt ook, de plek is ook zo mooi en goed over nagedacht met mooie balans in in- en ontspanning.

Op het einde wist ik dat het goed zat, wat gaf mij dat een heerlijk en rustig gevoel! Wandelend op het strand zag ik mensen dit keer echt genieten. Dat laatste had ik niet meer (ik registreerde het wel maar voelde het niet), voel me "bevrijd" en dat is in die korte tijd daadwerkelijk bereikt.

Met veel vertrouwen en het goede gevoel ging ik uiteindelijk weg, en voel dat nog steeds. De uitdagingen die op mij wachten kan ik aan!

 

Onze groep was in die korte tijd ook zo hecht geworden, ken de groepsleden op bepaalde vlakken veel beter dan mijn eigen kennissen in al die jaren. We houden ook contact, het schept een mooie band.

 

Al met al een ongelofelijke ervaring, die ik echt iedereen gun! Alleen al zien hoe liefdevol Bas en Pavitra met elkaar omgaan en hoe ze in het leven staan zet je al aan het denken, laat staan wat je daar allemaal ervaart, voelt en meeneemt naar huis.

 

Mijn dank is enorm! 

Charlotte, Amsterdam

Vol van stress en volledig gehaast werd ik warm ontvangen door Bash en Pavitra.
Zonder al te grote verwachtingen maar met positieve energie stortte ik mij in het veelzijdige programma.


Het is ongelofelijk hoe deze combinatie van activiteiten, zonder de ‘zweverigheid' die ik vaak hoor, aansloot op mijn leven.
Sommige dingen die ik in het dagelijks leven al deed, leerde ik op een andere manier te benaderen: Meer voelen en minder denken, niks moet en alles mag. 


Dit zorgde ervoor dat ik op de laatste dag eindelijk de rust in mijn hoofd en lijf ervoer die ervoor zorgde dat ik rustig kon zitten zonder de duizenden gedachtes in mijn hoofd.


Na deze intensieve week vol emotionele maar ook ontelbare lachwekkende momenten, stond ik weer op eigen benen in het drukke Amsterdam.
De gedachte; “het zaadje is geplant, maar nu moet ik het zelf laten groeien” zorgt ervoor dat ik me ervan bewust ben dat ik het iets is wat ik nu zelf verder kan ontwikkelen. Maar met zo’n duidelijke en fijne handvaten die ik heb meegekregen, gaat dit zeker lukken!

Ik ben Pavitra an Bash, maar ook mijn “lotgenoten” eeuwig dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring.


Als er ooit een follow up komt, ben ik van de partij.

Anneke, Gennep

Ik heb een reis gemaakt

Ver van huis

Met mezelf

Niet meer

Niet minder

Niet als moeder

Die bleef thuis

Ik heb een reis gemaakt

Door de wolken

Over zee

Met gedachtes

en met zorgen

Die nam ik in het vliegtuig mee

Ik heb een reis gemaakt

Door de Liefde

Over grenzen

Onderweg naar mij

Bagage heb ik daar gelaten

Onderweg naar huis

Vrij

Sandra, Boxtel

Onder woorden brengen wat het Rootcamp me bracht. Doet elke ervaring tekort. 


Ik was mezelf kwijt en op deze prachtige plek vond ik vertrouwen in mezelf.  Door de angst heen en in mijn kracht vond ik mezelf.


Wist niet dat ik zo kan stralen.
Het programma, de zee, de kleuren, het heerlijke eten de fantastische locatie. 


Ik ben dankbaar voor de overvloed die ik heb mogen ervaren en het terugkomen in mezelf. 


Bas en Pavitra hebben een magisch 
Rootcamp neergezet waarvan ik iedereen gun om dat te ervaren.
Het voelt als thuis, thuiskomen bij jezelf.

Anouk, Noord Holland

Wat een intense en unieke ervaring was de Rootcamp in Cunit.

 

Intens door de activiteiten waarbij je geconfronteerd werd met jezelf.

Intens door de gesprekken met elkaar.

Intens om 4 dagen lang met jezelf bezig te zijn.

Intens om nieuwe inzichten te ervaren en vooral te voelen!

 

Uniek het warme welkom door Bash en Pavitra.

Uniek om in een korte tijd zo’n connectie, vertrouwen en openheid te voelen met de andere deelnemers.

Uniek de gastvrijheid en verzorging op dit super mooie veilige plekje!

Uniek om zoveel rust en ruimte te voelen.

 

Een kado voor jezelf!

 

En nu een kleine maand na de Rootcamp ben ik weer wat bewuster geworden van mijn gevoelens en keuzes die ik maak & heb ik een begin gemaakt om wat milder voor mezelf te zijn!

Linn, Tilburg

Fantastische spirituele bootcamp!

 

Als een kind zo blij was ik in Cunit!

Al een paar dagen circuleren de woorden die ik wil zeggen over mijn verblijf bij Pavitra en Bas in Spanje door mijn lichaam.

Ik wil ze niet opschrijven. Het gevoel dat woorden de lading van de geweldige ervaring niet zullen dekken.

Ok, ik ga het toch proberen. Wat een ervaring dus. Om te beginnen los zijn van mijn rol als moeder, als partner. Los zijn van al mijn dagelijkse patronen. 

Heerlijk!! Voel je mijn enthousiasme? 

Ruimte, VRIJHEID, natuur, je eigen fysieke KRACHT beleven. 

Helemaal voor jezelf. Je eigen IK ervaren. Nou.. het is euforisch. Nogmaals zo blij als een kind.

 

Op de aankomstdag heb ik me alleen maar verwonderd over de prachtige plek waar ik mag verblijven. Kalm staren naar het uitzicht op zee. Wat een kick dat ik hier lekker alleen ben.. joehoe!

Dan start het programma, ik stap er vol overgave in.

Pavitra en Bas zijn mensen met de beste energie! Warm, maar toch de beleving helemaal aan jou laten in alle ruimte. Ze zijn dichtbij zichzelf en zeggen alleen wat nodig is. Zo mooi, ze raken steeds de essentie.

 

Het eerste moment tegenover het witte papier in de meditatieruimte was voor mij een uitbarsting van emoties. Heel heftig, kwetsbaar.

 

Daarna ben ik vrij om te beleven. Ik heb elk moment geabsorbeerd. De dag in de bergen vond ik geweldig mooi! Ik kon de natuur intens beleven.

 

Klimmen, lopen, boksen, zwemmen, liggen, kijken voelen, stilstaan, glimlachen.

 

En nu de rust in mezelf. Big Smile!

 

Ik gun dit iedereen.

 

BEDANKT Linn

André, Almere

Nog maar een paar dagen geleden kwam ik vanuit Nederland naar jullie toe. Een emotioneel wrak, fysiek ook niet 100% in orde. Op zoek naar.... dat wist ik zelf ook niet helemaal. Ik hoopte op rust, positiviteit, inzicht in mijn gedachten en handvatten om ze te doorgronden en om te buigen van destructief naar constructief. Uit de continue maalstroom van intens verlies en verdriet komen. 

 

Via het programma en liefdevol gewroet ben ik er weer een beetje. Er gloort weer vertrouwen in het leven, in andere mensen, in mijzelf. Het is nog niet altijd even sterk, maar het is er. En de boel is in beweging, niet langer statisch. Nog maar een paar dagen geleden en tegelijkertijd voelt het als een eeuwigheid.  

 

De warmte van alle deelnemers en van jullie, de service en verzorging waren fantastisch en bijna onwerkelijk. Ik ga met een heel dankbaar hart terug naar huis. En zo als Pavi zei: "kom HIER thuis" en ze wees naar mijn hart. Dat wordt mijn doel voor de komende tijd als ik weer thuis het (dagelijkse) leven ga oppakken. En dat zal niet altijd even makkelijk zijn. Maar ik heb mijn mentale bagage uit Spanje. En dat gaat mij verder helpen. 

Wiesje, Weert

In een woord GEWELDIG.

Het is een mooie ervaring om nooit meer te vergeten. Zo bijzonder en liefdevol. Jullie zijn zo lieve en pure mensen. Je voelt je een bijzonder mens.

 

Met zoveel aandacht en zorg zulke lieve aardige gezellige mensen die je 24 uur per dag verzorgen observeren en je ware ik naar boven halen op een hele mooie manier. Dat doet een mens zóóó goed.

 

Het plaatje klopt helemaal . De ligging van het resort. Mooie kamers. Zwembad de hele mooie Horreo waar zoveel rust uitstraalt. 

 

Het programma zit zo goed in mekaar dat alles klopt en je achteraf ervaart hoe mooi alles in elkaar overloopt en waarom het programma zo is zoals het is.

 

En dan thuis denk je nog vaak terug aan de wijze woorden. Aarden, het zaadje is gezaaid, voeten voelen.

 

Wachten in de rij bij de kassa is nooit meer hetzelfde.. 

Joost, Assen

Wat een fantastische ervaring om 4 dagen los te zijn van real life, control en comfortzone los te laten en te voelen.

 

Mijn grenzen ervaren bij het beklimmen van Montserrat, full contact bij het kickboksen en loslaten in een diepe meditatie.

 

Voor mij op het juiste moment, blij en dankbaar. Bas en Pavitra nemen je op een persoonlijke en ongedwongen manier mee in dit avontuur.

 

Naast je persoonlijke proces faciliteren zij de processen in de groep en is er ruimte om te genieten van het leven onder de Spaanse zon. Een mooi kado om jezelf te geven of te krijgen!

Ingrid, Breukelen

Wat een bijzonder avontuur was de Rootcamp voor mij.

 

Afgelopen jaar heb ik al belangrijke keuzes gemaakt en deze dagen ging ik tegemoet als een cadeautje voor mezelf.

 

Even los van de dagelijkse beslommeringen en terug naar mijn eigen ik, mijn hoofd leegmaken, afscheid nemen van spanningen en gedachten. En dat is meer dan gelukt!

 

Dank jullie wel voor jullie persoonlijke aandacht, lieve woorden, heerlijke eten, professionele begeleiding, intense momenten, bijzondere aanpak en bovenal de gastvrijheid en fijne sfeer.

Floortje, Holten

DIERBAAR SAMENZIJN  

                                                             

Tja… de Rootcamp ervaring op papier zetten… lastig! Maar ik wil het doen, alleen al voor Bas en Pavitra, die zo’n prachtig concept uitgevonden hebben. Concept klinkt eigenlijk te plastisch. Het was een dierbaar samenzijn daar in Cunit. Ik gun het ieder ander!

 

Nu ik dit schrijf, bedenk ik me dat de naam Rootcamp volledig de lading heeft gedekt. Het is écht een combinatie van sportieve inspanning (bootcamp) met het voelen van je voeten, je roots, je ‘ik’.

Vol spierpijn in mijn hele lijf ging ik naar huis, hetgeen mij een heel goed gevoel gaf, haha!

Ook was het fijn om me op weg naar huis te realiseren dat ik enkel en alleen maar ‘gezond’ gegeten heb: gevarieerd, vezel- en groente rijk en bereid met véél aandacht.

Een soort van recharge dus. Ondanks dat die keuze er thuis ook is, nu hield niets het tegen.

 

En dan natuurlijk de aandacht voor het innerlijke… Ik was blij dat het NIET zweverig was! Er was plek voor mijn tranen. Ik werd er gezien. Het was verlichtend.

De groep van acht was volledig gecommitteerd en super lief voor elkaar. Het was zó fijn!

 

Ik ben nu drie dagen thuis. Ik heb me sinds tijden niet zo rustig en opgewekt gevoeld.

 

Ik kijk terug op een prachtige ervaring. En krijg een warm gevoel als ik denk aan de oase van Bas & Pavitra, hen én de mensen die ik daar heb mogen leren kennen.

 

Wanneer je openstaat voor écht contact en een beetje uitdaging op elk vlak, ga er dan naartoe. Ik vermoed dat je het heerlijk vindt!

Michelle, den Haag

Wauw wat een geweldige ervaring!

 

Rootcamp is het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. Je wordt 4 dagen volledig ontzorgd zodat je je volledig kan richten op jezelf en het (her)vinden van je eigen kracht.

 

Je hoeft niet verder te zoeken, beter dan dit wordt het niet.

 

Pavitra en Bas, ontzettend bedankt voor alles! 

Andrea, Koog aan de Zaan

Heengegaan met een gevoel van onrust in mijn lijf, met spanning voor de reis en het onbekende.

Teruggekomen met inzichten, gevoel van berusting en warme herinneringen. 

Een ervaring om nooit te vergeten! 

Reinder, Utrecht

Ontzettend bijzondere, mooie, leerzame en inzichtelijke dagen! De combinatie van sport en de super fijne sessies met Bas en Pavitra vond ik super. De sporten gaven mooie inzichten die het voor mij makkelijker maakten om dit te linken aan mijn situatie. In een onwijs veilige en mooie omgeving, want de locatie is ook echt schitterend, werken aan mezelf in een fantastische groep met geweldige begeleiding was echt een enorm voorrecht!

 

Met een heel voldaan en rustig gevoel, klaar voor alles wat komen gaat, ben ik teruggereisd naar Nederland. Een ervaring voor het leven die ik voor geen goud had willen missen, lastig om goed onder woorden te brengen. Er is maar een manier om het echt over te brengen en dat is het zelf gaan doen en voelen! 

 

Stephan, Boskoop

Wat een reis! 

 

Terug naar de essentie, vanuit je hart, voelen, zien, naar binnen, uit je hoofd. Holle en abstracte woorden waar ik geen invulling aan kon geven, ik liep vast.

 

Gaande weg de dagen die ik bij jullie mocht doorbrengen hebben deze woorden betekenis gekregen. De dagen leken tijdloos. Wat is iedereen in beweging gezet, de transformatie was voelbaar en werd zelfs zichtbaar in verandering van de gelaatsuitdrukkingen.

 

De finesse waarmee jullie ieders speerpunten weten te bereiken is uitzonderlijk te noemen. Op een ongedwongen en natuurlijke manier weten jullie die aan te raken en naar boven te brengen. Je hebt je eigen antwoorden, je weet ze alleen niet te bereiken. 

 

Ik ben geraakt en zeer dankbaar voor de afgelopen dagen.

 

Petra, Zaltbommel

In één woord WOW! Wat een onbeschrijflijk mooie en intense ervaring was deze rootcamp! 
Het bracht me een bijzondere ontmoeting, met heel veel lieve mooie mensen, maar vooral een intense ontmoeting met mezelf. 


Ik heb genoten van ieder moment bij Bash en Pavitra. Zij hebben de power en de gave om je steeds een beetje dichter bij jezelf te brengen, te komen bij de essentie, te reflecteren en te zorgen dat puzzelstukjes op hun plek vallen.


Fysiek en mentaal leek het soms een onmogelijke opgave en het was keihard werken maar het heeft me zoveel moois gebracht. Naast heel veel zelfinzicht, vond ik een weg terug naar mijn hart. Al blijven er nog veel hobbels op de weg, ik weet nu dat ze er mogen zijn en ben me bewust dat de weg naar mijn hart niet onbegaanbaar is. De eerste meters zijn bewandeld en ik weet nu hoe ik mijn weg moet vervolgen. Ik heb weer mogen voelen, mogen huilen, mogen lachen en alles voelde goed en veilig. 


Bash en Pavitra, ik ben jullie enorm dankbaar voor alles wat jullie mij hebben gegeven. Het vertrouwen, de warmte, de energie, de oprechtheid, jullie geduld en zachtheid en de ontelbare spiegels die jullie mij voor wisten te houden. Jullie hebben me echt geraakt. Dank jullie wel! En wat een heerlijk plekje hebben jullie daar in Cunit! 


Ik hoop echt nog eens terug te komen voor versie 2.0 
En ook dank aan Tania, die de meest heerlijke maaltijden op tafel toverde. 


Als laatste wil ik mijn groep bedanken waarmee ik deze unieke ervaring heb mogen delen, waarmee ik heb mogen huilen, waarmee ik heb mogen lachen en waarbij ik grenzeloos mezelf mocht zijn nadat mijn toneelspel teneinde was. 


Deze ervaring is echt uniek en ik gun hem iedereen die worstelt met hobbels in hun leven.

Corina, Amsterdam

In november 2021 heb ik deelgenomen aan de 4-daagse Mahimne Rootcamp. Het was in 1 woord GEWELDIG! 


Ik zat voor mijn gevoel helemaal klem in mijn leven, hoofd en bedrijf. Ik had bovendien PTSS opgelopen door allerlei juridisch gedoe in mijn bedrijf en voelde me als een schroef die helemaal was vastgedraaid en niet meer los kon. Ruimte voor lol of creativiteit in mijn leven was er eigenlijk niet meer. Terwijl dat voor mij zo belangrijk is. Bashar en Pavitra brengen je in 4 fantastische dagen langzaam weer terug naar jezelf en hebben me ‘losgeschroefd’. 


Je bent 4 dagen weg van de dagelijkse stress, problemen en gedachten. Je verblijft in een prachtige omgeving onder de Spaanse zon, waar een hele liefdevolle en veilige setting gecreëerd wordt. Waarin iedereen uit de groep volledig zichzelf kan zijn. 

 

Dit was mijn eerste retraite en ik wilde persé niet de hele dag ‘op een matje zitten mediteren en yoga-en’. Dat heb ik geweten. Tijdens het uitgekiende programma word je fysiek en mentaal uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en over je grenzen heen te gaan, waarna de emotie vanzelf een weg vindt. 

 

Tijdens de meditaties, wat me voorheen nooit goed lukte, en tijdens de gesprekken met Bashar, Pavitra én de groep word je langzaam duidelijk wie je ook alweer was voordat je helemaal vastdraaide en verstrikt raakte in de dagelijkse stress. En wat je te doen staat om je eigen richting te bepalen. Bashar en Pavitra zijn zó ontzettend scherp en weten precies te pinpointen waar het misgaat en hoe het beter kan. Meestal liefdevol, soms wat harder, maar altijd recht in de roos. 


Na 4 dagen Mahimne Rootcamp zie en voel ik weer wie ik in de basis ben en vooral waar ik heen wil. Dat ik moet stoppen mijn gevoel te rationaliseren, waardoor een hele roedel beren op de weg verschijnt en je volledig verkrampt. Ik heb het gevoel dat ik het allemaal weer aan kan. En dat de weg die ik moet bewandelen zich vanzelf zal ontvouwen. Voor het eerst in hele lange tijd heb ik bovendien geen hoofd vol gedachten meer. Alsof ik in een cocon zit waar ik zelf kan bepalen wat er binnenkomt. Wat een rust geeft dat.


Gedurende de 4 dagen Rootcamp is continue kok Tania aanwezig, die de heerlijkste maaltijden bereidt. Je verblijft in een prachtige en rustgevende omgeving en wordt begeleid door professionals. De groep deelnemers, hoe verschillend ook, wordt al heel snel als een soort familie met wie je alles kunt delen, lachen en huilen. Ontzettend mooi om te zien wat de Rootcamp bij iedereen los maakte.


Had ik dit maar eerder gedaan. Wat was dit waardevol! Pavitra en Bashar: oprecht dank dat ik dit heb mogen meemaken. Het heeft mij alles gegeven waar ik op hoopte. En meer…. Ik had het nooit willen missen.

 

Marjolein, Bilthoven

Weer een paar weken verder en nog steeds blij met de stap die ik genomen heb om op Rootcamp te gaan! Ik had maar kort op internet gezocht en las op jullie site over terug naar je gevoel/roots. Daar was ik aan toe! Mijn gevoel zei dat dit was wat ik nodig had, en dat was ook zo!

 

De warmte van jullie, maar ook de spiegel. Dat in combinatie met een mooie plek, met rust, maar ook fysieke inspanning en uitdaging, diepgang, een erg fijne groep en heerlijk eten.

 

Een geweldig mooie en intense ervaring. Een mooi kado van mezelf, voor mezelf! Een aanrader voor iedereen die meer naar zijn/haar gevoel wil luisteren en/of als je meer rust in je hoofd wil krijgen.

 

Richard, Wouw

“Het Mooiste wat je kunt zijn is Jezelf”

 

Als actief mens was ik altijd bezig: met werken, sporten, uitdagingen zoeken, dingen doen. 

Om maar weg te zijn van de drukte in mijn hoofd; de eindeloze gedachtestromen.

Mijn diepe verlangen was de reis naar mezelf: van hoofd naar lichaam - niet denken, maar voelen - genieten van rust - In de natuur zijn en deze dan vol ervaren.

Trainingen en coaching die ik deed brachten me tot dit inzicht. Maar dat waren voor mij stemmetjes, die ik associeer met goed of fout.  Het weten is nog niet het ervaren. Ik bleef met dit inzicht in mijn hoofd en kwam weinig verder.

 

En toen vond ik de Rootcamp.  Via een uitdagend, meditatief en rustgevend programma onderweg naar jezelf.  

Onbevangen ben ik het aangegaan.  “Eerst zien en dan geloven” was mijn gedachte.

Vanaf de eerste minuut voelde ik me er al prettig. Er was een erg aangename sfeer met Pavitra, Bash en de andere deelnemers. Openheid, respect, vrij van oordeel, geen irritaties, vol liefde. Een omgeving waarin ik volledig mezelf kon zijn. 

Stap voor stap ben ik via de Rootcamp echt dichter bij mezelf gekomen. Ervaren hoe het is om los te komen van mijn gedachten. Te blijven bij het moment Nu. Beter te slapen. Hoe fijn het is om mijn lichaam te voelen. Te genieten van een zon die schijnt, vogeltjes die fluiten, de kleur die de natuur brengt. Twijfel en keuze stress maken dan plaats voor vertrouwen op je eigen intuïtie. Met momenten was het confronterend, maar de positieve energie had vooral de overhand.

 

Terug thuis was ik bang terug te vallen in mijn oude patroon. Maar de ervaringen van de Rootcamp zijn zo fascinerend en onbetaalbaar dat ik die bovenaan plaats en aandacht blijf schenken. 

 

Bash & Pavitra en andere deelnemers dank jullie wel dat ik deze mooie reis met jullie heb mogen maken.

Chris, Deventer

De Rootcamp, een intense vierdaagse actieve retraite waar ik veel aan gehad heb. Als je wilt leren weer terug bij jezelf te komen en handvatten mee te krijgen hoe je jezelf ook tijdens de alledaagse stress weer kunt herpakken, dan is dit de juiste plek.

 

De locatie in Cunit is prachtig, de begeleiding is heel liefdevol, je wordt gedragen tijdens het Rootcamp en dat maakt dat het een hele veilige plek is om kwetsbaar te zijn en de zaken waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven aan te pakken.

 

Juist als je weet dat je niet alleen maar wilt mediteren maar soms fikse inspanning nodig hebt dan is dit de juiste plek. Ik kan het echt iedereen aanraden, een heus cadeau voor jezelf!

Suzanne, Arnhem

Het onbewuste gaat stromen, je staat echt even stil bij jezelf. Het is met geen pen te beschrijven, het is echt een kwestie van zelf gaan ervaren/voelen.

Zoals iemand anders ook beschreef een cadeautje voor jezelf.

 

Ik raad het iedereen aan en zal er zeker weer bij zijn als er een Rootcamp follow-up/2.0 komt.

Sophia, Amsterdam

I just want to thank you from the bottom of my heart for the past Rootcamp. It was life changing. The gratefulness that I feel I can not put into words. 

I came back feeling like I was away for months, I also came back feeling like a different person. A person with love.

 

Back into the chaos of things - the tornado of life happening around me again - I definitely feel like I'm at the calm centre of it all. And I'm working to keep this feeling. 

The little note you gave me for the beach walk made such an impression on me, I feel it so deeply rooted within myself that I got it tattooed on myself. This is something I'm going to take with me for the rest of my life!! 

 

Iris, Hilversum

Bijna een maand geleden was ik in het mooie Cunit. Ik kijk terug op hele bijzondere dagen, die veel groter en betekenisvoller voelen dan zomaar “een paar dagen weg”. 

 

Het was heerlijk om ondergedompeld te worden in een heel goed doorleeft programma dat bruist van energie & gezondheid: veel sporten, buiten zijn, heerlijk vegetarisch eten, echte verbinding met jezelf en met de groep, iedere dag meer gaan stralen en datzelfde zien gebeuren bij alle andere deelnemers, het voelde perfect, echt bijzonder!

 

Thema’s die me in de weg zaten, het gevoel een mooiere ervaring van mijn dagelijkse leven te missen door iets waar ik mijn vinger niet op kon leggen, werd daar in hele korte tijd super concreet. Op dag 4 voelde ik alles ineens kraakhelder en was het zo duidelijk wat me te doen staat. Of ik dat nu klein of groots ga aanpakken. Ik heb daar geleerd hoe ik in hele korte tijd weer bij dat heldere gevoel kom en heb er nu ook alle vertrouwen in dat ik stapje voor stapje steeds meer mijn pad ga leven. Alles is er al, en alleen al dat voelen is zo’n rijkdom!

 

Emma, Purmerend

Wat een geweldige ervaring was dit. Het is ook eigelijk moeilijk te omschrijven in woorden. Het was echt een reis naar binnen, jezelf weer voelen. 

De Rootcamp klopte helemaal, een geweldige locatie, onwijs lieve mensen Pavitra & Bas jullie voelen het allemaal precies goed aan, het eten was geweldig, gezond precies wat het lichaam nodig heeft bij zowel de fysieke als mentale activiteiten. Ik zou het zeker iedereen aanraden die weer dichter bij zichzelf wil komen. 

Ik heb mezelf een prachtig cadeau gegeven door deze reis naar mezelf te maken. Dit heeft een speciale plek in mijn hart.❤️❤️❤️

Bedankt voor deze Rootcamp!!!!!

 

Marie-Jose, Amsterdam

De website sprak me direct aan en alhoewel ik het doodeng vond, was ik superblij dat er n plek vrijkwam op het voor mij perfecte moment. 

Onze hele groep heeft zoveel pijn, stress, frustraties kunnen achterlaten en heeft zoveel kracht en blijdschap mee terug kunnen nemen. Werkelijk indrukwekkend wat Bash en Pavitra in die paar dagen kunnen bereiken bij ieder van ons. Dit door een unieke combinatie van reflectie, benoemen, sport, ontspanning, oefeningen en meditatie, een prachtige plek, heerlijk eten, spiegelen, individueel, met Bash en Pavitra of in de groep.

 

Het is een enorm kado aan jezelf om dit te doen waarbij jij gewoon jij mag zijn en je ontdekt dat dat helemaal prima is (of wat het ook is waar je mee worstelt). Nog steeds pas ik de oefeningen toe die ik heb geleerd.

 

Dus, spreekt deze site je aan? Gewoon doen!! Het is het absoluut waard.

 

Tineke, Spijkenisse

Daar ging ik dan na een lastige periode mij zelf terug zien te vinden.

Zoekende naar een geschikte retraite kwam ik op de website van Mahimne en de positieve reacties deden mij beslissen mij in te schrijven.

 

Wat was ik mezelf kwijt, verdrinkende in woede en verdriet. Hier wilde ik vanaf. 

 

Vijf intensieve dagen brachten me terug in en bij mezelf. Wat een geweldige ervaring! Laagje voor laagje kon ik met behulp van Bas en Pavitra mijzelf afpellen en me volledig openstellen voor mijn diepe ik. Ik leef weer met alle energie die ik mezelf zo toewenste! 

Mijn dank gaat ook uit naar de mede belevenaars wat hebben we het mooi en waardevol gehad samen en wat hebben we nog leuke dingen in het verschiet.

 

Bas en Pavitra: Bedankt voor de waardevolle IK!  Ik had dit voor geen goud willen missen.

Odette, Uitgeest

Ik heb het zo heerlijk, mooi en fantastisch gehad bij jullie.

 

Wat een goede combi van rust, inspanning, ontspanning, alleen en samen. Evenwicht, zoals jullie ook evenwicht uitstralen.

 

Heel erg bedankt voor de foto’s! Als ik ze bekijk, voel ik een glimlach. Het geeft vertrouwen in de mensheid dat acht willekeurige mensen (of eigenlijk elf, met jullie en Tania erbij) in zo korte tijd zoiets moois en veiligs kunnen neerzetten/ervaren/laten ontstaan.

 

En ja, ik loop te shinen en dat voelt lékker. Natuurlijk ben ik een work in progress, nooit af, maar de momenten dat ik me authentiek en oprecht voel zijn me zo dierbaar.

 

Dank jullie wel.

Ruby, Wateringen, Jongvolwassen Rootcamp

Bedankt bedankt bedankt! Bedankt voor de bijzonde sessies, de gave activiteiten en vooral bedankt voor jullie prachtige begeleiding.

 

Jullie liefdevolle begeleiding tijdens een mooie paar dagen waar wij terug konden gaan naar onszelf en verbinding konden maken met heftige gevoelens.

 

Het is mooi om te zien dat je niet alleen de verbinding met jezelf aangaat maar ook met de groep. Een groep met stuk voor stuk lieve, mooie en respectvolle mensen. Ik had me geen betere groep kunnen voorstellen.

 

Ik kwam bij jullie met veel onrust in mijn hoofd, onzekerheden en ik liep vast bij situaties in het dagelijkse leven. Door de Rootcamp heb ik mogen ervaren hoe rust in mijn hoofd voelt en vooral hoe ik zelf terug kan gaan naar deze rust.

Gelachen, Gehuild, Gebokst, Geklommen, Gepraat, Gezond gegeten, Geleerd en vooral Genoten.

BEDANKT en ik kijk uit naar een 2.0 variant.

Edith, Nistelrode

Vandaag vier weken geleden was ik gespannen mijn koffertje aan het inpakken. Wat had ik er zin in, al vond ik het ook wel lastig om me er een voorstelling van te maken wat me precies te wachten stond. Het alleen in een vliegtuig stappen, op naar het onbekende, iets dat ik nog nooit had gedaan. Maar het voelde wel goed, het was het juiste moment, dit gunde ik mezelf.

 

Heeft het mij gebracht wat ik er ongeveer van verwachtte? Nou, véél meer dan dat!! Het is voor mij een reis geweest met als voornaamste doel om meer te voelen. Verdriet voelen, vreugde voelen, mijn lijf voelen en meer nog dat alles ook toelaten. Bij Pavitra en Bash voelde ik me vanaf de eerste seconde veilig. Alles klopte. 

 

Twee pittige jaren achter de rug op meerdere fronten.

Middels een coachingstraject had ik al vele inzichten gekregen en mooie stappen kunnen zetten. Met de Rootcamp wilde ik graag weer een laag dieper, mijn LIJF letterlijk weer voelen. 

 

Als een berg ergens tegen opzien, heb ik dan ook letterlijk LIJFelijk ervaren bij de Montserrat. Ik heb helemaal geen hoogtevrees, maar hoe zeer kun je van tevoren al in je hoofd zitten en nog meer als je voor die berg staat! Bizar! Voeten voelen op de berg, lijf voelen en weer een stukje omhoog. Wat een ontlading en verdriet kwam er los toen ik weer beneden stond te shaken. Hoe lief werd ik opgevangen door Bash en de groep. Was ik achteraf tevreden over mijn klim? Nee, maar wat ik die dag wél heb gewonnen, is dat ik mijn lijf gevoeld heb, me daardoor heb kunnen herpakken en de klim vervolgde én emoties los kwamen. Maar zo voelde dat nog niet voor mij...

 

Na een tweede mindere nacht zat ik er even doorheen. Ik zat mezelf in de weg, baalde van mezelf, tranen stroomden zodra ik m'n kamer uitstapte. Ik had zóveel spanning in m'n lijf, het moest eruit. Na de stretch-oefeningen met Pavitra en Bash blijven praten in de Horreo. Reflecterend, liefdevol, oprecht, aandacht voor mij. Emoties komen en gaan maar dat bén IK niet. Ik blijf.

Nieuwe inzichten en handvaten, zo fijn. Weer een stukje afgepeld.

 

Op naar het kickboksen. Fysiek echt pittig maar gaaf! Wat een spanning komt er ook hier los, vamos vamos! Wat op mij veel indruk heeft gemaakt (en nog steeds) en veel heeft gebracht is de Mabu. Ik stond als een huis, heb mijn lijf nog nooit zó intens gevoeld. Me, myself and I in het kwadraat. Helend, reinigend, alles komt samen. 

 

De opbouw van de Rootcamp is echt top. Body & Mind worden uitgedaagd en in balans gebracht. Ik ben mezelf verschrikkelijk tegen gekomen maar heb mezelf ook gevonden. Ik bloeide open en LEEFde op en zoals Pavitra tegen me zei teruglopend van het strand, "het gaat je veel brengen Edith als dit er mag zijn". 

 

Vier weken verder en ik durf wel te zeggen dat ik deze reis in alle opzichten nog dagelijks herbeLEEF en voel. Ik blijf veel meer bij mezelf, wat niet bij mij past laat ik bij de ander. Niet willen verklaren, maar het is nu gewoon even zo. Sta stil. Kan oprecht genieten en voelen.

 

Deze reis van mij voor mij is het mooiste wat ik mezelf cadeau heb gedaan en het voelt alsof het op mijn LIJF was geschreven. Lieve Pavitra en Bash, jullie zijn goud. Wat ben ik blij en trots dat ik van jullie heb mogen leren en 'LEEF' door jullie een nieuwe dimensie heeft gekregen voor mij.

Inge, Den Haag

Hoe kon ik mijn omgeving vooraf uitleggen wat ik zou gaan doen: “Een rootcamp?” Op enig moment heb ik het maar omgedoopt tot een ‘sportieve retraite’, dat leidde tot instemmend geknik van gesprekspartners. Hoe onnozel. Alsof zij en ik hadden kunnen begrijpen wat en hoe het zou zijn. Sowieso is het lastig uitleggen, het is een ervaring. 

 

Vier dagen grotendeels buiten zijn, zonder horloge of telefoon (die ik beide al snel op mijn kamer achterliet), het zorgvuldig opgebouwde programma bepaalt het ritme. Met actie en ruimte voor ontspanning, omlijst door heerlijk eten en aandacht. Tijd voor juist die aspecten van het leven die meestal het onderspit delven in de dagelijkse hectiek.

Met mensen die je onbekend zijn maar met wie je razendsnel vertrouwd raakt, die niet op de hoogte zijn van je historie of afgeleid zijn door allerlei details van je dagelijks leven omdat ze dat niet kennen. Waardoor de aandacht gaat naar wie je laat zien en de reden waarom je had bedacht mee te doen aan het rootcamp. 

 

Het is intensief, intens, confronterend en zeker ontspannend. Een bijzondere ervaring, met nu waardevolle en dierbare herinneringen die me in dat ‘gewone leven’ het duwtje kunnen geven om datgene te doen of te laten wat goed voor me is. Er is iets in me wakker gemaakt wat lang geleden in slaap gesust is en wat ik zorgvuldig weggestopt had.

 

Pavitra, Bash, en mijn mede rootcamp-gangers, dank jullie wel!

Henk, Geesbrug

Geweldige dagen gehad.
Mezelf overwonnen en grenzen verlegd.

Florentine, Berg en Dal, Jongvolwassen Rootcamp

Toen de reis naar Spanje begon dacht ik alles heel goed te weten maar in de 4 dagen werd alles even omgegooid. Dingen waar ik eerst dacht overheen te zijn bleken heel hard terug te komen. Heftig vond ik het! Maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb.

 

Tot de dag van vandaag denk ik meerdere keren per dag aan wat ik bij jullie geleerd heb. Ik ben een "scanner" en voel me pas te kunnen laten zien als ik ervaar dat mensen mij leuk vinden, ik vul veel dingen voor mezelf in ("ik vind de berg zo eng, ik vind het echt heel eng!", maar uiteindelijk alles opklimmen alsof er geen probleem is), ook had ik overal wel woorden voor en als ik die niet had, zocht ik ze wel.

 

Mede hierdoor maak ik het mezelf vaak moeilijk. In de Rootcamp heb ik leren accepteren dat het oké is wat ik voel en dat er niet altijd woorden nodig zijn om te mogen voelen wat er is. Ik heb echte vrienden gemaakt en echte connecties gelegd (ook met mezelf).

 

Ik ben heel dankbaar voor de ervaring, lessen en gevoelens die ik heb meegemaakt. Dank jullie wel voor de eye openers en de hou vast voor iedere keer de weg terug naar jezelf. Ik zou zo nog een keer gaan! ;)

Inanna, Strijen, Jongvolwassen Rootcamp

Ik heb mijn verblijf als heel bijzonder ervaren.

 

Pavitra en Bashar zijn hele warme bijzondere mensen. Ze werken als een fantastisch team samen en vullen elkaar echt aan op elk vlak. Ze kijken naar je als persoon en naar wat jou in je proces kan helpen.

 

De activiteiten zijn erg passend, je komt jezelf echt tegen. Voor mij werkte de combinatie van sessies, meditatie en activiteiten erg goed. De mensen met wie ze samenwerken heb ik ook als zeer prettige mensen ervaren.

 

Bashar en Pavitra laten je niets doen wat je niet wilt maar ze pushen je wel om alles uit je zelf te halen. Ze laten je echt bij je gevoel en emoties komen. Geven je de ruimte om je helemaal open te stellen, niets is te gek. Ik zou echt iedereen aanraden het ook te doen. Het is echt een cadeau voor jezelf.

Peter, Hilversum

Een mooi verjaardagscadeau, in de fantastische en veilige omgeving aan de Spaanse kust heb ik aan mijzelf kunnen werken. De combinatie van het naar binnen gericht zijn met fysieke uitdagingen heeft een boost aan mijn zelfvertrouwen gegeven. Hartelijk dank Pavitra en Bashar om mij hierin te begeleiden!

Denise, Amsterdam

Deze paar dagen hebben me gegeven wat ik even kwijt was in mezelf: kracht en helderheid om de juiste keuzes te maken.

De manier waarop het programma in elkaar zit, is voor iedereen met zijn/haar eigen issues, een hele fijne manier in de weg terug naar helderheid, minder denken en meer voelen.

Door de fysieke opdrachten, kom je jezelf tegen. Door de ruimte om te spreken en ook vooral te luisteren naar de anderen, kom je los van je eigen vastgeroeste gedachten.

 

Voor mij persoonlijk stond het rots klimmen symbool voor veel wat ik nodig had. Met wat aanwijzingen zelf een weg vinden, door het moment te ervaren en keuzes te maken die goed voelen.

 

Ik heb na die week meteen een belangrijke stap gezet in mijn privéleven, waar ik eerder echt niet uit kwam. Voor mijn gevoel stond ik op die berg, kon ik niet omhoog, maar door mijn aandacht te verleggen vond ik toch mogelijkheden waardoor ik verder kon.

 

Een bijzondere ervaring, mede door Pavitra en Bas die dit met ontzettend veel liefde en toewijding brengen; en Tanja met haar fantastische kookkunsten.

 

Ik kwam lichter terug en voel de levensenergie weer door mijn lijf stromen. Deze paar dagen gun ik eigenlijk iedereen. 

Sitie, Zuidbroek

Fantastisch, inspirerende, mooie en bijzondere ervaring. ❤️

Bart, Eerde

Precies wat ik nodig heb! Dat is de opbrengst van de dagen bij Pavitra en Bas.

Het programma kent een mooie opbouw. Fysiek word je uitgedaagd om je grenzen te verleggen, wat 

nodig is om innerlijk te beleven en om te beseffen wie je bent. Je bent niet het verdriet, niet het verhaal of bepaalde eigenschappen of rollen die je hoog wil houden. Je doet inzichten op, die helpen om vooral te zijn en om met beide voeten op de grond te blijven.

Het waren vier leuke en inspirerende dagen, op een prachtige plek met fantastische mensen. Wat de situatie of het vraagstuk ook is; ga het ervaren!  

Heidi, Vuren

Mijn eerste keer op retraite en wat voor een! Speciaal uitgekozen vanwege de combinatie van bezinning èn fysieke uitdaging.

 

Ik vond het inspirerend, verbindend, ontdekkend, leerzaam en vooral INTENS! Een ontzettend mooie en leerzame experience begeleid door twee lieve en bevlogen mensen.

 

Dank Pavitra en Bash voor alle mooie momenten die alles bevatten van afzien en confrontatie tot aan inzicht, hoop en troost. Ik heb genoten van de prachtige omgeving, de zon, de rust en het heerlijke eten.

 

En niet te vergeten de fijne groep met gelijkgestemden die zich samen met mij in dit avontuur hebben gestort.  Mijn buddy's! We hebben zoveel gedeeld in een paar dagen dat het me duizelt. Intense en emotionele momenten waren er maar ook hebben we samen genoten en gelachen.

 

Ik kan niet wachten tot een 2.0!

Mirèl, Vianen

ROOTCAMP . . . ?

 

Ik had erg hoge verwachtingen en toch al heel snel het gevoel: Mooier en intenser dan dít gaat het niet worden. Daarna elke dag tóch weer die enorme verrassing in het programma, het ontmoeten, het 'tandje erbij', het delen en al snel ook het samen VIEREN.

 

Het was hard werken en erg intens, maar bovenal een prachtig en waardevol cadeau voor mezelf en een heerlijke herstart van mijn leven!

Renee, Harderwijk

Vanuit mijn hart: 

 

De Rootcamp is een beleving. Zo een waarbij je niet in woorden kunt omschrijven hoe je gevoelens door je lichaam stromen. Hoge pieken, diepe dalen. Er is geleerd, heel veel.

 

De technieken; hoe te klimmen, boxen, mediteren en een pijl en boog vast te houden.. Maar de activiteiten gaan veel dieper dan dat. De meditaties, fysieke uitdagingen en reflecties leren je zoveel meer. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam, bewust te worden van mijn emoties, verbinding te maken met mezelf. Niet inhaken op alles wat in mijn brein voorbij komt, niet meer alles labelen of in een hokje proppen. Het komt, het mag er zijn en het gaat. Rust in dat koppie en in alle rust aanwezig zijn.

 

Ik sloot mijn reis af met een extra nachtje voor mezelf in Barcelona. Twijfelde in de laatste uurtjes of ik naar het strand wilde gaan, maar gedaan. Leven in het hier en nu. Ik zakte in meditatiehouding in het zand met mijn blik over het water, bewust van mijn lichaam en mijn borstbeen op. Na vijf minuutjes opende ik mijn ogen en merkte in de verte een visser op. Ik voelde een glimlach verschijnen, zo een van oor tot oor. Puur. Mijn hart opende, energie stroomde, ik voelde kracht, verbinding. En iedere vezel in mijn lijf genoot oprecht van alles om mij heen, in het hier en in het nu.. Maar ik genoot nog het meest van mijn reis, mijzelf, mijn kracht. Dit moment was zo’n cadeautje. Waanzinnig!

 

Lieve Bas en Pavitra; jullie zijn goud. Ik koester jullie lessen, warmte, liefde en veiligheid. Jullie zijn een thuis. Open, met ruimte, een luisterend oor. Durven te vragen en zeggen wat nodig is. Zonder label een spiegel te zijn. Ik heb voor jullie een speciaal plekje in mijn hart.

 

Jammer dat de fysieke reis voorbij is, maar wat ben ik dankbaar voor die jammer!

Anneke, Wijk bij Duurstede

Wauw, wat een onwijs mooie dagen heb ik bij jullie mogen hebben. 

 

Mijn lijf is echt vervuld van liefde, kan het niet anders noemen.

Zo intens vanaf de start. Wat een fijne, warme ontvangst. Wat een prachtige plek en wat een mooie groep vrouwen.

Zo bijzonder hoe jullie opbouw van het programma is. Het is ‘spot on’ vanaf moment van aankomst. Intens, in alle opzichten. Intens geroerd, gelachen, gehuild, gedeeld, gespiegeld, ontvangen, inzichten gekregen. En dat alles in zo’n fijne, veilige setting. Dat je in zo’n korte tijd, zo diep kunt gaan met elkaar. Alsof we elkaar een heel leven kennen.

 

Onwijs dankbaar voor dit alles. Zo ontzettend blij dat ik ondanks alle ‘rompslomp’ op voorhand gegaan ben. Zo blij dat mijn intuïtie de goede weg wees.

Inge, Veghel

Een wonderlijke plek;

Waar we ontzorgd en gevoed werden met overheerlijke verse maaltijden. 

Waar we uitgedaagd werden tijdens intensieve activiteiten als een grote spiegel voor je eigen angsten en patronen. 

Waar je de tijd volledig vergat. 

Waar het contact oprecht en onbevooroordeeld was. 

Waar een veilige en kwetsbare verbinding ontstond waardoor ik mij kon overgeven.

Waar het als onvoorwaardelijk voelde. 

Waar ik nog heel graag langer had willen blijven. 

 

Ontzettend bedankt voor deze ongelooflijke ervaring en nieuwe inzichten. 

 

Liefs, Inge

Laura, IJsselstein

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik ben voor de ongelooflijke reis die ik met jullie heb mogen maken.

 

Als iemand die altijd bekend heeft gestaan om mijn sterke persoonlijkheid en mijn intense liefde voor het leven, was het voor mij een ware openbaring om te ontdekken hoezeer ik mezelf in het verleden had verwaarloosd, vooral vanwege mijn gezondheidssituatie.

Het verleden had me vaak in zijn greep, en ik bleef maar doorgaan zonder goed voor mezelf te zorgen. Maar toen kwam Rootcamp op mijn pad en betraden jullie, Bas en Pavitra, mijn leven als lichtbakens van inspiratie en transformatie. Jullie leerden me om minder te denken en meer vanuit mijn lichaam te handelen. De eenvoudige maar diepgaande wijze waarop jullie me hielpen landen in het hier en nu, heeft mijn leven voorgoed veranderd.

Het is moeilijk in woorden uit te drukken wat deze reis met mij heeft gedaan. Ik kan met oprechtheid zeggen dat ik met volle teugen van het leven geniet, maar nu wel met meer bescherming en dat ik mezelf niet langer vergeet. Jullie hebben me geholpen om de waarde van zelfzorg te begrijpen en me geleerd hoe ik in het moment kan leven, zonder me te laten kwellen door het verleden. Het was een emotionele reis, maar een die me sterker heeft gemaakt en me in staat heeft gesteld om meer te gaan letten op mijn lichaam en geest.

Bas en Pavitra, ik wil jullie bedanken voor jullie onbaatzuchtige inzet, jullie wijsheid en jullie liefde. Jullie hebben mijn leven verrijkt en me de kracht gegeven om mijn eigen weg te bewandelen. Ik zal altijd dankbaar zijn voor de kostbare lessen die ik van jullie heb geleerd, en ik kan Rootcamp alleen maar aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar transformatie en een diepere verbinding met zichzelf.

Met diepe dankbaarheid en een traan van geluk.

Marit, Aerdenhout

10-14 april 2024

Verbazingwekkend hoe snel je een hechte band krijgt met de 7 anderen in de groep! Iedereen komt naar de Rootcamp puur voor zichzelf en tegelijkertijd is de groepsdynamiek zo ontzettend belangrijk, fijn en gezellig.

De manier waarop Bas en Pavitra deze 4 dagen opbouwen en uitvoeren is zo goed doordacht en op een natuurlijke manier gebracht, dat je er als vanzelf volledig in mee gaat.

 

Je laat je meevoeren in fysieke uitdagingen, emotionele gesprekken, meditaties en ontdekkingen over jezelf. Dit allemaal in een prachtige omgeving in de Spaanse zon, heerlijk eten met hele fijne mensen om je heen.

 

Even een paar dagen totale ontzorging! ( ik vond het heel fijn om mijn horloge af te doen en mijn telefoon nauwelijks aan te raken)

Op de inhoud ga ik niet verder in want dit is iets wat je moet ervaren, het valt bijna niet uit te leggen dus gewoon doen!
Het zijn 4 dagen vol met liefde, reflectie, begrip en met jezelf bezig zijn. Je komt er zeker sterker uit. En dat laatste is waar je voor komt!

Bas, Pavitra en jullie fantastische team, bedankt voor de inzichten, warme gesprekken en de uitstekende organisatie.
Alle andere 7 Rootcampers, super veel dank voor de reflectie momenten en vooral de lol!

 

Stay grounded!

liefs, Marit

Kim, Zaltbommel

Tja…waar zal ik beginnen…

 

Het gevoel van ‘oh mijn god’ wat is daar met mij gebeurd overheerst in al zijn fysieke en emotionele aspecten. 

Omringd door twee geduldige liefdevolle wijze mensen en een minstens zo fijne groep ben ik ondergedompeld in een staat van ZIJN. Mijn Zijn. 

Begeleid in alle liefde, verbondenheid en vooral veiligheid komen er gevoelens, gedachten en mooie inzichten naar boven. Het ‘programma’ zit zo ontzettend goed in elkaar en bouwt op en af naar climaxen die jezelf confronteren en laten ervaren wat het met je mind & soul doet. Je leert jezelf kennen. Echt een prachtige ervaring op een nog mooiere plek, die ík werkelijk iedereen gun en je op weinig andere plekken zo zult ervaren in je 5 dagen. 

 

Just go with the flow. Je zult het ervaren zoals jij het ontvangt. Bas en Pavitra hebben mij meer gegeven dan ik zelf voor mogelijk had gehouden. 

“Ohhh….is dat het…….”

 

Dankbaarheid overheerst. 

bottom of page